Dasja har fått nye proteser,- i Kaliningrad!

Dasja tester ut de nye potesene med en løpetur på DrevelinSiden vi sist skrev om Dasja har hun hatt en meget positiv utvikling. Hun har nå fått sine tredje proteser, og de har hun fått i Kaliningrad! Ved nøye studier av protesene fra Drevelin har en lokal klinikk klart å lage gode proteser til Dasja, og ifølge fysioterapeuten som jobber på Krylovo en dag i uken er disse like gode som de gamle hun har vokst i fra.
Takket være prosjekt Kaliningrad og Drevelin fikk Dasja proteser for første gang da hun var åtte år gammel, og med det muligheten til å lære seg å gå. Etter at Dasja fikk protesene har jenten utviklet seg mye. Nå kan hun gå og løpe i likhet med andre barn, og i stedet for å sitte inne eller i rullestol, kan hun være ute og leke.

Dasja er nå blitt elleve år, og hun vokser raskt i høyden. Da vi besøkte Krylovo i fjor sommer, kunne vi se at hun snart ville trenge nye proteser. Som en del av studiene til Gunnhild Tjoflaat har hun i vår jobbet ved barnehjemmet. Dette var en perfekt mulighet til å få ordnet nye proteser til Dasja. Vi spurte Drevelin, og de stilte opp nok en gang. Uten dem hadde ikke dette vært mulig!

I april dro Gunnhild og Dasja til Bergen. Det tok ca. en uke å få tilpasset nye proteser, og i denne tiden i Bergen sjarmerte hun alle hun møtte. Dasja sitt besøk hos Drevelin ble behørig dekket av Bergens Tidende (http://www.bt.no/lokalt/bergen/article347285.ece).

Fra den stille og litt forskremte jenten vi møtte første gang i Russland, har hun etter at hun fikk mulighet til å gå og være mer sammen med andre barn utviklet seg til å bli en livlig og kontaktsøkende jente. Hun snakker ikke så mye, men forstår det som blir sagt til henne, og er veldig glad i å synge. Hos Drevelin stilte alle opp, og da de nye protesene endelig var ferdige spankulerte Dasja fornøyd rundt.

Vel tilbake i Russland igjen går alt bra med Dasja. Nå om sommeren er barna mye ute og leker, og takket være protesene kan Dasja delta i leken på lik linje med de andre barna hun bor sammen med.
Language Norsk - NorwegianLanguage English - EngelskLanguage Russisk