Video fra Krylovo/Malenkaya strana

Mye har skjedd siden vi begynte å hjelpe barna på Malenkaya strana i 2002- heldigvis! Se video som barnehjemmet selv har lagt ut på sin facebook side. 

19. november 2020 Les mer
Dasja tester ut de nye potesene med en løpetur på Drevelin

Dasja har fått nye proteser,- i Kaliningrad!

Siden vi sist skrev om Dasja har hun hatt en meget positiv utvikling. Hun har nå fått sine tredje proteser, og de har hun fått i Kaliningrad! Ved nøye studier av protesene fra Drevelin har en lokal klinikk klart å lage gode proteser til Dasja, og ifølge fysioterapeuten som jobber på Krylovo en dag i uken er disse like gode som de gamle hun har vokst i fra.
Les mer...

Gunnhild dro tilbake til Krylovo for å arbeide videre i 2007. Her skriver hun om sitt andre opphold

Gunnhilds andre opphold på Krylovo

13. desember 2010 Les mer
BarnHilserHadet_300x200

Se bilder fra Krylovo

6. desember 2010 Les mer
Jurij

Barnedødeligheten ved Krylovo betraktelig redusert

På barnehjemmet "Krylovo" for utviklingshemmete barn ser vi store positive resultater av arbeidet vårt. Vi begynte å arbeide med Krylovo i 2000. Nå har vi fått pusset opp det meste av de elendige sanitære forholdene , og de fleste av bygningene.
Men det aller viktigste er at barnedødeligheten som da vi begynte i 2000 var på 25 barn pr år nå er nede i 1-2 barn pr år. Dette hadde vi aldri klart å få til uten bidrag fra alle dere som støtter vårt arbeid.
22. oktober 2003 Les mer...
pning_150x113

Åpning av hjem for dem over 18

Huset der barn som har vokst opp på Krylovo skal bo etter de har fylt 18 år står nå ferdig.
Det ble åpnet av Cecilie Nordstrøm 1 juni. Tilstede var representanter for administrasjonen i Kaliningrad og russisk fjernsyn.
5. juni 2004 Les mer...
AnjaPC_200x150_cropped_126x112

Operasjoner for barna på Krylovo

Gjennom avtaler med et sykehus i byen har to jenter ved Krylovo blitt operert. Jentene som tidligere ikke kunne gå kan nå bevege seg rundt som de vil. De trener ivrig og nyter å kunne bevege seg rundt etter eget ønske. Anja kan nå sette seg ved PC en og trene seg på å skrive når hun ønsker det, uten å måtte få hjelp av personalet.
5. juni 2004 Les mer...
ViserBoksen

Artjem får høreapparat

Artjem er 13 år. Hver gang vi kommer til Krylovo skynder Artjem seg å pynte seg i sine fineste klær. Han griper hånden vår og slipper den bare motvillig når vi må dra derfra. Artjems høyeste ønske er å begynne på skolen. Etter at en sykepleier ved Krylovo, Svetlana tok Artjem med på hørselstest har han fått en helt ny hverdag.
31. oktober 2003 Les mer...
Dasja og Rolf

Dasja får proteser i Norge

De som husker TV2 reportasjen fra Krylovo i november 02 husker også Dasja,- barnehjemsjenta som mangler føtter og en arm. Dasja har vokst opp på Krylovo sammen med de barna som er aller mest pleietrengende, fordi hun ikke har kunnet gå langt ved egen hjelp. Dasja har nå fått proteser. Det er Drevelin AS i Bergen som har gjort det mulig for Dasja å få føtter, og dermed muligheter for å utvikle seg videre.
1. september 2004 Les mer...
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Russisk