Åpning av hjem for dem over 18

Huset der barn som har vokst opp på Krylovo skal bo etter de har fylt 18 år står nå ferdig.
Det ble åpnet av Cecilie Nordstrøm 1 juni. Tilstede var representanter for administrasjonen i Kaliningrad og russisk fjernsyn.
BeboerneOpptrerAdministrasjonen for sosiale saker i Kaliningrad har vist stor interesse og samarbeidsvilje for dette pilotprosjektet. Administrasjonen har imøtekommet Prosjekt Kaliningrad og Krylovo med å få en hjemmel i lovverket som sier at barna kan bo i huset og arbeide på Krylovo etter fylte 18. Lønn får barna fra staten.

Det bor i dag 8 i huset, og det er plass til 4 til. De som bor her spiser et måltid på Krylovo, i arbeidstiden. Resten av måltidene lager de selv. De jobber med renhold, med barna, i vaskeriet og på kjøkkenet. På fritiden dyrker de jorden rundt huset de bor i, jobber i drivhuset, og snart skal det kjøpes høns og griser som de kan stelle. En av dem som bor i huset, Zinaida, sang på åpningen. Hun ønsker å spare det hun kan av lønnen sin for å kjøpe et musikkannlegg de kan ha i huset.

At noe slikt har vært mulig å gjennomføre viser en betraktelig holdningsendring overfor funksjonshemmete barn. Vi har klart å vise at når barn får vokse opp i trygge omgivelser, vil de utvikle seg og lære seg både å gå og å snakke. For oss er det stort at også myndigheter og russisk offentlighet vedkjenner seg at det finnes barn som hittil har blitt avvist og bortgjemt, men som nå tas fram i lyset og blomstrer.

Les også om den første befatningen med huset her.

Language Norsk - NorwegianLanguage English - EngelskLanguage Russisk